Kvinna fri från akne

Besvärlig akne? Vi hjälper dig inom 30 minuter.

ÖPPETTIDER OCH PATIENTAVGIFTER

PATIENTAVGIFT. Ett besök kostar vanligtvis 100 kronor. Till och med första januari året du fyller 20 år och från dagen du fyller 85 år betalar du ingen patientavgift. Läkarbedömning/återbesök är avgiftsfritt. Frikort gäller.

ÖPPETTIDER. Vi tar emot besök dygnet runt. Läkarna handlägger besöken 7-22, alla dagar. Du hämtar alltså enkelt ut din ordination inom apotekens öppettider.

Grymt bra tjänst smidigt och sjukt proffsigt, skönt att få hjälp snabbt!

Stina, 19 år

Om aknekollen.se

Sedan 2016 har 400 000 personer sökt vård hos oss och våra kollar som uteslutande riktar sig mot diagnoser som gör sig bäst på nätet. Diagnoserna är också sådana som patienten ofta själv är bekant med och därför kan misstänka sig ha. På det sättet söker sig patienten själv effektivt till rätt vård. Vid ett besök hos oss svarar du på ett par frågor om din hälsa - samma frågor som läkaren på en hos en fysisk vårdcentral ställer. Svaren visar om du är i behov av vård och vid behov ger läkaren rådgivning och behandling. Du får svar från läkare via sms och mejl inom 30 minuter.

Så här säger doktorn

Det bildas mer talg i talgkörtlarna under tonåren samtidigt ökar en speciell bakterie som också främjar akne. Det gör att talgkörtlarna lättare blir inflammerade och man får akneutslag. Att man lättare får akne i ansiktet, på bröstkorgen och på ryggen beror helt enkelt på att man har fler talgkörtlar där. Akne är som sagt vanligt under tonåren men det betyder inte att det är en så naturlig del att individen behöver genomlida flera år med akne. Det finns mycket bra hjälp idag, konstigt nog är akne en väldigt underbehandlad hudsjukdom.

Matilda Lundblad, SPECIALISTLÄKARE I ALLMÄNMEDICIN
Matilda Lundblad SPECIALISTLÄKARE I ALLMÄNMEDICIN

Fakta om akne